الکترونیک

تست ترانزیستور با مولتی متر دیجیتال در کمتر از 36 ثانیه

تست ترانزیستور با مولتی متر دیجیتال

یک سلام گرم به تمامی عاشقان علم و دانش!. امیدواریم خازن وجودتون پر از انرژی مثبت باشه!!!. ما امروز در خدمت شما هستیم تا ببینیم نحوه تست ترانزیستور با مولتی متر دیجیتال چگونه است؟ قطعا کار سختی نیست پس کافی است ادامه مطلب را دنبال کنید.

ترانزیستورها که در اواسط قرن 20 میلادی اختراع شدند، خیلی سریع به پای ثابت دستگاه‌های الکترونیکی بدل گشتند و توانستند جایگزین لوله‌های الکترونی شوند. این قطعات کوچک به سرعت عصر جدید تولید و ساخت وسایل الکترونیکی کوچک را آغاز کردند به طوری که امروزه شاهد حضور آنها تقریباً در همه زمینه‌های زندگی خود هستیم.

درست مانند هر قطعه الکترونیکی دیگری، ترانزیستورها هم ممکن است آسیب ببینند یا درست کار نکنند. به همین خاطر است که امروز می‌خواهیم به شما نحوه تست ترانزیستور با مولتی متر دیجیتال را آموزش دهیم؛ پس با ما همراه باشید.

چنان‌چه اصلا نمی‌دانید ترانزیستور چیست و چه کار می‌کند، حتما مطلب مربوطه را بخوانید.

فهرست مطالب

ترانزیستور چیست؟

ساده‌ترین پاسخ به سؤال ترانزیستور چیست این است که ترانزیستور یک قطعه 3 یا 4 پین است که می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی را قوی‌تر کند و جریان در حال حرکت در آن را کنترل نماید.

معرفی انواع ترانزیستور پیش از تست ترانزیستور با مولتی‌متر

برای بررسی سالم بودن یا معیوب بودن یک ترانزیستور لازم است که حتما بدانیم ترانزیستورهای NPN چه تفاوتی با PNP دارند. امیدواریم تصویر زیر برای شما مفید واقع شود.

تفاوت ترانزیستور های pnp و npn
تفاوت ترانزیستور های pnp و npn

مهمترین تفاوت میان ترانزیستورهای NPN و PNP آن است که یک ترانزیستور NPN در زمان عبور جریان از پایه روشن می‌شود. در این نوع ترانزیستورها، جریان از کلکتور (C) به امیتر (E) منتقل می‌گردد. در سمت دیگر، یک ترانزیستور PNP زمانی روشن خواهد شد که جریانی در پایه وجود ندارد.

تست ترانزیستور با دستگاه مولتی‌متر دیجیتال

مولتی‌متر دیجیتال یا همان DMM، تقریبا یکی از پرکاربردترین ابزارها برای هر مهندس الکترونیک و برق است. در این میان، یکی از مهارت‌های بسیار مفید، دانستن نحوه آزمایش ترانزیستور با مولتی‌متر دیجیتال است. ترانزیستورها امروزه در اکثر بردهای الکترونیکی دیده می‌شوند.

مقادیر صفحه نمایشگر به شما خواهد گفت که ترانزیستور شما سالم یا معیوب است.
مقادیر صفحه نمایشگر به شما خواهد گفت که ترانزیستور شما سالم یا معیوب است.

خوشبختانه استفاده از مولتی متر دیجیتال به منظور تشخیص و تست یک ترانزیستور دو قطبی NPN یا PNP معیوب، کاری ساده و سریع است. فقط کافی است به سادگی ترانزیستور خود را در جایگاه مخصوص تست ترانزیستور که بر روی مولتی‌متر دیجیتال تعبیه شده، قرار دهید و سلکتور آن را (همان پیچ بزرگ میان مولتی‌متر) را در حالت hFE قرار دهید.

حالت HFE برای تست ترانزیستور
حالت HFE برای تست ترانزیستور

1 دیدگاه در “تست ترانزیستور با مولتی متر دیجیتال در کمتر از 36 ثانیه

  1. جعفر گفت:

    مطلبتون عالیه خدا قوت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *