الکترونیک

روش تست ترایاک با مولتی متر دیجیتال در 4 مرحله

تست ترایاک با مولتی متر دیجیتال

رگولاتور یا همان ترایاک معمولاً در وسایل نقلیه و سایر تجهیزات الکترونیکی یافت می‌شود. یک رگولاتور وظیفه تنظیم ولتاژ از یک منبع تغذیه برای بردهای الکترونیکی را برعهده دارد و از گرم شدن بیش از حد دستگاه و برد جلوگیری می‌کند لذا با توجه به اهمیت و کاربرد زیاد این قطعه در حوزه الکترونیک در این مقاله به معرفی بهترین روش تست ترایاک با مولتی متر دیجیتال پرداخته‌ایم.

رگولاتور دارای ولتاژ بد در یک وسیله نقلیه، خودش را در قالب کم‌سو شدن چراغ‌ها یا خاموش شدن باتری نشان می‌دهد. به علاوه، اگر تجهیزات الکتریکی دارید که روشن نمی‌شوند، این نیز می‌تواند یکی از نشانه‌های یک ترایاک معیوب باشد.

یک ترایاک ناسالم ممکن است هیچ ولتاژی را منتقل نکند یا بیش از حد از آن عبور کند و در نتیجه به سایر قطعات آسیب برساند. در این بین، جای هیچ نوع نگرانی نیست زیرا تا زمانی که مولتی متر دارید، عیب‌یابی این قطعه بسیار آسان خواهد بود.

فهرست مطالب

مبانی مقدماتی روش تست ترایاک با مولتی متر دیجیتال

مانند سایر اجزای الکترونیکی، ترایاک دارای نماد مدار خاص خود برای استفاده در نمودارهای مدار است و این ویژگی‌های دو جهته، آن را نشان می‌دهند. نماد ترایاک را می توان دو علامت تریستور در جهات متضاد دانست که با هم ادغام شده‌اند.

شماتیک ترایاک

مرحله اول؛ شماتیک ترایاک در مدار

دانستن شماتیک و نقشه رگولاتور مهم است. برای یادگیری بهترین روش تست ترایاک با مولتی متر دیجیتال، باید بدانید که پین‌های در دسترس ما، ورودی، خروجی و پایه زمین (قطب منفی) هستند.

به طور معمول، اگر با قسمت جلوی تنظیم کننده روبرو هستید، پین سمت چپ ورودی، پین سمت راست خروجی و پین میانی پایه زمین است. همچنین، باید بدانید که رگولاتور شما قرار است چه ولتاژی تولید نماید. ولتاژ رگولاتورها معمولا برای تجهیزات رایانه‌ای از 5 تا 12 ولت می‌باشد.

شماتیک فنی رگولاتور

مرحله دوم؛ تنظیم مولتی متر

مولتی‌متر خود را روی علامت ولتاژ ثابت تنظیم کنید. مهم است که مولتی متر خود را روی این علامت تنظیم قرار دهید در غیر این صورت سعی می‌شود تا دستگاه جریان یا مقاومت را بخواند ولی شما نمی‌دانید که چند ولت از طریق تنظیم‌کننده ولتاژ جریان دارد.

تنظیم مولتی متر دیجیتال

مرحله سوم؛ روش تست ولتاژ ورودی ترایاک با مولتی متر دیجیتال

سیم قرمز را به پایه ورودی (سمت چپ) و سیم سیاه را به پایه زمین (پایه میانی) وصل کنید. توجه داشته باشید که در سمت دیگر سیم‌ها ، سیم سیاه را درون ترمینال COM و سیم قرمز را به درون ترمینال VΩHz قرار می‌دهیم. با انجام این کار می‌توانید ولتاژ ورودی را بخوانید. این میزان ولتاژ معمولاً باید در حدود 1 تا 2 ولت بیشتر از ولتاژ رگولاتور باشد. اگر مولتی‌متر شما چیزی نمی‌خواند به این معنی است که رگولاتور به درستی از منبع تغذیه جریان دریافت نمی‌کند یا این که ترایاک سوخته است.

مرحله 3 تست ولتاژ ورودی ترایاک با مولتی متر دیجیتال

مرحله چهارم؛ روش تست ولتاژ خروجی ترایاک با مولتی متر دیجیتال

 

سیم سیاه را به پایه خروجی (سمت راست) و سیم قرمز را به پایه زمین (میانی) متصل کنید. توجه داشته باشید که در سمت دیگر سیم‌ها، سیم سیاه را درون ترمینال COM و سیم قرمز را به درون ترمینال VΩHz قرار می‌دهیم. پس از انجام این کار، باید قرائت متناسب با خروجی ولتاژ مورد نظر دستگاه را دریافت کنید. با مراجعه به دفترچه راهنمای رگولاتور یا جستجو در گوگل، با توجه به مدل ترایاک خود می‌توانید ولتاژ خروجی را بیابید. اگر ولتاژ خروجی از آنچه رگولاتور برای آن طراحی شده بیشتر یا کمتر است، نتیجه‌گیری می‌شود که یک رگولاتور معیوب دارید.

مرحله 4 تست ولتاژ خروجی ترایاک با مولتی متر دیجیتال

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *