واردات کالا از کشورهای دیگر، امروزه تغییرات زیادی کرده و رقابت در این عرصه بسیار شدیدتر شده است. با این حال، تبدیل شدن به یک واردکننده قطعات الکترونیکی از چین، هنوز هم چالشبرانگیز است. از جمله چالشهایی که یک شرکت واردات کالا با آن دست و پنجه نرم میکند، تعداد کارها و مشغلههای روزمره است که همین امر برنامهریزی، هماهنگی، مدیریت ارتباط با مشتری، بارگیری محموله و . . . را سخت میکند زیرا آن مجموعه باید با قوانین تجاری و مالی آشنا باشد و طبق آنها فعالیتهایش را ادامه دهد.
البته همچون دیگر مشاغل، داشتن مهارت کافی در زمینه واردات از چین، نه تنها به واردکننده قطعات الکترونیکی کمک میکند وظیفه سنگینی که قبول کرده را به خوبی انجام دهد بلکه سود مالی زیادی را نصیبش خواهد نمود. در این مطلب، قصد داریم شما را با مهمترین ویژگیهای یک واردکننده قطعات الکترونیکی آشنا کنیم زیرا مجموعه بهنام رباتیک با سابقه بیش از 12 سالهای که در این حوزه دارد، به خوبی با مهارتهای انجام این کار آشناست و اینک میخواهد این مهارتها را به شما نیز بشناساند؛ پس با ما همراه باشید.
1) آشنا به امور و قوانین مالی برای انجام امور واردات از چین
هر واردکننده قطعات الکترونیکی باید از نظر آشنایی با قوانین مالی در سطح بالایی قرار داشته باشد زیرا این فاکتور بسیار مهمی است که موفقیتش را تضمین خواهد کرد.
از میان عامه مهارتهای مالی، واردکنندگان میبایست به نرمافزارها و سیستمهای حسابداری مسلط باشند تا منابع مالی که جذب میشوند را مدیریت کنند.
بودجه، برنامه در جریانی است که اولویتها و اهداف یک شرکت را مشخص میکند. برخی از مهارتهای مربوط به امور و قوانین مالی واردکننده قطعات الکترونیکی عبارتند از: ارائه گزارشی از نحوه خرج شدن بودجه، مشخص کردن روش دریافت بودجه و روش مناسب و کارآمد برای تعیین بودجه مورد نیاز واردات از چین.
در این میان، تسلط داشتن به مهارتهای مدیریت مالی و بودجه، برای واردکنندگان در مجموعههای کوچک اهمیت بیشتری دارد زیرا چنین شرکتهایی با بودجههای محدودتری مدیریت میشوند که صرف نادرست هزینهها، ممکن است خسارات جبرانناپذیری به مجموعه وارد آورد.
2) آشنایی با تکنولوژی، ویژگی لازم برای شرکت واردکننده قطعات الکترونیکی از چین
اگر به سبک زندگی انسانها در یک دهه گذشته نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که هر کسی حداقل از نوعی تکنولوژی مبتدی نظیر لپتاپ، رایانههای خانگی، گوشیهای هوشمند، پلتفرمهای ابری، اپلیکیشنهای مبتنی بر وب . . . استفاده کرده است.
از میان تمامی فاکتورها، تکنولوژی به شرکتهای کوچک کمک کرده تا بهرهوری خود را افزایش دهند و شیوههای خدمترسانی به مشتریانشان را بهبود بخشند و هزینههای انجام دادن فعالیتهای روزمره را کم کنند. یکی از این اتفاقات، ثبت کارهای روزمره در سیستمهای آنلاین میباشد.
در ادامه، همه گیری ویروس کرونا در سال 2019 نیز سبب شد شرکتها بیش از گذشته به سراغ تکنولوژی بیایند و برای دوام آوردن در بازار رقابتی، به سرعت انجام دادن کارها بیفزایند.
3) آشنایی با قوانین تجارت بینالمللی برای انجام امور واردات از چین
قوانین واردات و صادرات از کشورها بسیار پیچیدهاند. به همین دلیل آشنایی با این اصول برای یک واردکننده قطعات الکترونیکی امری اجتنابناپذیر است.
در اکثر سازمانها، بخش بازرگانی مسئول واردات و صادرات است. فعالین این بخشها باید مطمئن باشند که تمامی کارمندان با قوانین بروز کشور آشنا هستند. آشنا نبودن با این اصول ممکن است در ادامه باعث تحمیل جریمه و یا حتی خسارت به مجموعه شود. برای مثال، در مواقعی که کالا در گمرک توقیف شده تا از نظر امنیتی و . . . بررسی گردد، واردکننده قطعات الکترونیکی میتواند با تسلطی که به قوانین دارد آن را ترخیص کند تا رابطه برقرار شده میان شرکت و مشتری آسیب نپذیرد.
در این بین، بعضی از کشورها برای صادر کردن کالاهای خود قوانین بخصوصی دارند که بعضاً فرآیند واردات را زمانبر میکنند. در این شرایط، واردکننده قطعات الکترونیکی باید بداند نحوه برخورد با مسئولین امر چگونه است زیرا عدم مدیریت این شرایط، نارضایتی مشتری را در پی خواهد داشت.
4) داشتن مهارتهای اجتماعی، ویژگی مهم یک شرکت واردکننده قطعات الکترونیکی
یکی از بزرگترین مسئولیتهای واردکننده قطعات الکترونیکی، برقراری ارتباط با مشتریان، ترخیصکاران و یا نمایندگان شرکتهای مختلف است.
این روابط میبایست مدیریت شده و روزبهروز بهبود یابند.
یکی از روشهایی که میتوان از طریق آن با مشتریان ارتباط برقرار کرد، شبکههای اجتماعی است. اکثر این پلتفرمها به واردکننده قطعات الکترونیکی کمک میکنند تا حساب کاربری تجاری بسازد تا با این روش با مشتری ارتباط برقرار گردد. همچنین، شبکههای اجتماعی میتوانند بستر مناسبی برای در ارتباط بودن با گروههای دولتی یا شرکتهای بزرگ باشند.
بهبود این روابط مزایای مختلفی دارد: اولاً) اعتماد مشتریان را جلب میکند و زمینه جذب مشتریان بیشتر را فراهم میآورد. دوماً) در صورت بروز مشکل، ارائهدهندگان خدمات و مقامات دولتی را ملزم به برطرف کردن معضل میکند. سوماً) در همه جا میتوان به عنوان یک واردکننده قطعات الکترونیکی با مشتریان ارتباط برقرار کرد.
5) داشتن مهارتهای آنالیزوری جهت واردات از چین
هر شرکتی میخواهد مشتریان جدیدی جذب کرده و هزینههایش را کاهش دهد. مطمئناً نرمافزارهای بررسی داده به او این امکان را خواهد داد.
شرکتها روزانه دادههای مختلفی را تولید میکنند که واردکننده قطعات الکترونیکی با بررسی آنها میتواند هم نیازهای مشتری را شناسایی کند و هم خلأ بازار را بشناسد تا بر اساس آنها تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.
آنالیز دادهها سه رکن اساسی دارد؛ جمعآوری داده، بررسی داده و ارائه گزارش.
با داشتن این مهارت، واردکننده قطعات الکترونیکی میتواند اطلاعات لازم در مورد بازار را کسب و آنها را بررسی کند و سپس بر اساس آنها تصمیم بگیرد که چه کالایی را از چین بیاورد و چه زمانی فروش آن را آغاز نماید.
بر خلاف باور عامیانه که فکر میکنند شرکتهای بزرگ منابع غنی به دست آوردن داده هستند، این روابط با مشتری است که شرکتها را از نیاز بازار آگاه میکند.
6) مسئولیتپذیر و تطبیقپذیر بودن برای انجام امور واردات از چین
مسئولیتپذیری و تطبیقپذیری دو اصلی هستند که شخص یا شرکت واردکننده قطعات الکترونیکی را نسبت به فعالیتی که انجام میدهد، متعهد میکند. در واقع با داشتن این مهارتها، شرکت واردات این امکان را خواهد داشت تا با توجه به شرایط روز، عمل کند.
مسئولیتپذیری سبب افزایش اعتماد در مشتری میشود و تطبیقپذیری شرکت را در مواجهه با مشکلات آماده میکند.
طبق یک گزارش منتشر شده در سال 2019، تطبیقپذیری فاکتور مهمی برای تبدیل شدن به یک کسب و کار موفق است.
7) آمادگی جهت دریافت بازخورد و انتقاد
خیلی از شرکتها سبب بهبود کسب و کار مشتریان میشوند بنابراین دریافت بازخورد از آنها بسیار اهمیت دارد و همیشه باید صورت پذیرد. یک متخصص واردکننده قطعات الکترونیکی به صورت مستقیم با مشتری در ارتباط است به همین دلیل نه تنها باید آمادگی دریافت بازخورد را داشته باشد بلکه میبایست به صورت مثبت نسبت به آنها واکنش نشان دهد.
قرار دادن مشتری در کانون توجه، باعث افزایش محبوبیت شرکت واردکننده قطعات الکترونیکی میشود.
بر اساس گزارشی که در مجله PLS منتشر شد، 70 درصد مشتریان حاضرند به خاطر خدمات مناسبی که دریافت میکنند، هزینه بیشتری بپردازند. به علاوه، 42 تا 62 درصد مشتریان، خریدهای بعدی خود را از کسانی انجام میدهند که تجربه خرید قبلیشان مثبت بوده است. در نهایت، 52 تا 66 درصد مشتریان، به خاطر برخورد نامناسب اولیه، حاضر نشدند به تجارتشان با شرکت اول ادامه دهند.
8) داشتن مهارتهای ارتباطی برای انجام امور واردات از چین
یک واردکننده قطعات الکترونیکی باید با مشتری، ترخیصکار، مسئولین دولتی و . . . در ارتباط باشد. در چنین شرایطی، داشتن لحن دقیق و مشخص از هرگونه کژفهمی جلوگیری میکند. بر این اساس، شرکت واردات مسئول باید مطمئن باشد که منظور طرف مقابل خود را به خوبی متوجه شده و منظورش را نیز به خوبی منتقل کرده است.
9) مدیریت استرس در زمان واردات از چین
مدیران واردکننده قطعات الکترونیکی معمولاً در شرایط پر استرس و اضطرابآوری کار میکنند. برای مثال، ممکن است یک محموله با تأخیر وارد شده و یا آسیبدیده و یا هزینه پردازش به خوبی و طبق برنامه به دست فروشنده نرسیده باشد. همه اینها باعث به وجود آمدن استرس میشود که در نهایت واکنش مشتری را در پی خواهد داشت و بر نحوه ادامه فعالیت او تأثیر خواهد گذاشت. به همین خاطر است که باید در زمان انجام دادن فرآیند واردات آرامش خود را حفظ کنید و تصمیمات درستی بگیرید تا بحران پیش نیاید.
10) آشنایی با کالا
یک واردکننده مجرب قطعات الکترونیکی، با مزایا و معایب محصولی که دارد میخرد، آگاه است. البته امکان دارد که یک کالا برای نخستین بار توسط واردکننده دیده شده باشد و یا او اصلاً نداند که آیا در کشور هدف موفق خواهد شد یا خیر. در اینجا، تصمیم نهایی با خودِ واردکننده است که آن محصول را وارد بکند یا خیر زیرا اگر آن را وارد کند و موفق نشود، قطعاً هزینهای هنگفت روی دوش شرکت تحمیل خواهد شد.
11) داشتن برنامه ثانویه و ناامید نشدن در زمان انجام واردات از چین
هر واردکننده باتجربه میداند که شکست، پایان راه نیست بلکه پلی است برای پیروزی!. این شخص باید همیشه یک برنامه ثانویه یا اصطلاحاً پلن B داشته باشد تا در مواقعی که برنامهریزی اولش به خوبی کار نکرد، سراغ برنامه دوم برود. این برنامه ثانویه میتواند یک بازار دیگر، یک کالای دیگر و یا حتی کشور دیگر باشد. مهم این است که واردکننده قطعات الکترونیکی ناامید نشود و بیشترین تلاشش را به کار بگیرد تا به موفقیت برسد.
12) شناخت رقبا
شناخت رقبا و آشنایی با نقاط ضعف و قوت آنها برای یک واردکننده قطعات الکترونیکی امری حیاتی است. بررسی و مطالعه سابقه رقبا، شرکت واردات را کمک میکند تا در کوتاهترین زمان، به جایگاهی که دوست دارد برسد.
13) تعیین قیمت رقابتی و منصفانه پس از انجام واردات از چین
در زمان واردات یک کالا، باید اصول منحصربفرد بودن، کمیت، هزینه تولید، قیمت رقبا و جایگاه محصول مدنظر قرار گرفته شود و سپس قیمتگذاری روی یک کالا انجام گردد.
جمعبندی
مهارتهایی که در این لیست برای یک شرکت واردکننده قطعات الکترونیکی نام بردیم، تنها گوشهای از دهها مهارت مورد نیاز فعالین این حوزه است. با این حال، مفتخریم که اعلام کنیم، بهنام رباتیک با داشتن تمامی این مهارتها، به شما کمک میکند تا تجارتتان را گسترش دهید و زودتر از آنچه که فکرش را میکنید، به موفقیت دست یابید.
فرم درخواست واردات از چین
چنانچه شما نیز در حوزه الکترونیک فعالیت دارید و یا اصلاً تولیدکنندهای هستید که نتوانستهاید کالاهای مدنظر خود را در بازار داخل بیابید و یا تأمین کنید، میتوانید با پر کردن فرم زیر، درخواست واردات از چین خود را ثبت نمایید تا همکاران ما به زودی با شما تماس بگیرند و فرآیند واردات به زودی آغاز شود.