- ابزارآلات و آهنربا
-
ابزارآلات
- ابزار اندازه گیری (مولتیمتر، کولیس و . . .)
- ابزار سوراخکاری (مته، سه نظام، چهار نظام، پنج نظام و . . .)
- ابزار و تجهیزات کار (پیچ گوشتی، انبردست، سیمچین، پنس و . . .)
- برد بورد، فیبر خام و سوراخدار (فیبر مدار چاپی و PCB)
- پیچ و اسپیسر (پیچ و مهره رباتیک و اسپیسر پلاستیکی و فلزی)
- سیم و کابل (سیم افشان، فلت، باندی، کابل شارژ، پرینتر، و . . .)
- لحیمکاری (هویه، نوک هویه، پایه هویه، سیم لحیم، روغن لحیم و . . . )
- منبع تغذیه، باتری و جاباتری (باتری قلمی، نیم قلمی، کتابی و . . . )
-
ابزارآلات
- برد هوشمند
- پرینتر سه بعدی
- رباتیک و پروازی
- ماژول
- قطعات الکترونیک
- کیت الکترونیکی و انواع جعبه
- موتور
- اصناف مختلف
5 دلیل آموزش الکترونیک به کودکان
در دنیای مدام در حال تغییر تکنولوژی، آشنا کردن کودکان با فناوری و همچنین همراه شدن با این موج به منظور جلوگیری از عقب ماندن از این قافله، به یک امر ضروری تبدیل شده است. اینک، آموزش الکترونیک به کودکان سبب خواهد شد تا آنها بتوانند انواع و اقسام پروژهها اعم از مبتدی و پیچیده را به راحتی انجام دهند. با این حال، تدریس الکترونیک به کودکان میبایست با بیشترین صبر و حوصله صورت پذیرد و استراتژیهای مناسبی برای آن اتخاذ کرد.
با توضیحات داده شده، با بلاگ بهنام رباتیک همراه باشید تا روشهای آسان و کارآمد آموزش الکترونیک به کودکان را بیاموزید.
فهرست مطالب
نحوه آموزش الکترونیک به کودکان
1) خرید برد بورد و برخی قطعات کاربردی
برد بورد یک پایه الکترونیکی کوچک برای تولید و توسعه مدار میباشد. در واقع برد بورد به شما کمک میکند تا به آسانی و به سرعت تمامی قطعات لازم را وصل کنید. این اتفاق سبب میشود بدون آسیب زدن به قطعات، آزمایشهای مختلف را صورت دهید. بهترین بخش این ماجرا آن است که وقتی کودک شما یک مدار طراحی کرد، میتواند با سهولت تمام سیمها و قطعات را جدا و با مرتبسازی دوباره آنها، یک مدار دیگر طراحی کند.
نکته: در زمان طراحی اولین مدارها، همراه کودکان باشید و به آنها کمک کنید تا خودشان با قطعات آشنا شوند و در ادامه مدارهای بعدی را بسازند. این فعالیت، فرزند شما را ساعتها سرگرم خواهد کرد.
2) مشاهده مدار برخی پروژهها برای آموزش الکترونیک به کودکان
شیوه طراحی مدارهای الکترونیکی را میتوان در دیاگرامها مشاهده کرد و متوجه شد که منظور از قطعات چیست و چگونه امکان وصل کردن آنها به یکدیگر وجود دارد. این تکنیک روش فوقالعادهای برای آموزش الکترونیک به کودکان به شمار میرود. شما میتوانید به کودکان بیاموزید که با نمادهای قطعات الکترونیکی آشنا شوند.
پیشنهاد ما این است که ابتدا با قطعات ساده نظیر مقاومتها، باتریها، ترانزیستورها، خازنها و LEDها شروع کنید. سپس به کودکان توضیح دهید که چگونه سیم تمامی قطعات را به یکدیگر وصل میکند. این توضیحات نحوه کار کردن یک مدار را به کودکان میفهمانند.
لزومی ندارد که فرزندان شما تئوریهای پیچیده پیرامون الکترونیک را بدانند و سپس شروع به ساخت مدار کنند بلکه تمامی اطلاعات مورد نیاز آنها، آشنایی با دیاگرام مدار و قطعات سازنده آن میباشد. به مرور زمان، خودشان میتوانند به آگاهیشان بیفزایند. بد نیست این فرصت را در اختیار فرزندانتان بگذارید تا بتوانند به صورت آنلاین پروژههای مختلف و دیاگرام مدارهای متنوع را مشاهده کنند.
3) توضیح مفاهیم اولیه و بنیادین الکترونیک به همراه مثال
اگر فرزند شما با الکترونیک آشناست و با لوازم مربوط به این حوزه کار کرده، مطمئناً به این علم علاقهمند شده است. برای پاسخ دادن به حس کنجکاوی آنها، باید اصلیترین قطعات الکترونیکی را به کودکان معرفی کنید. شما میتوانید کار خود را با مفاهیم زیر آغاز نمایید:
ولتاژ، جریان و مقاومت
سه عبارت نامبرده، مفاهیم اصلی مربوط به هر مدار الکتریکی میباشد. شما میتوانید با مشاهده و بررسی منابع آنلاین، با این مفاهیم آشنا شوید. زمانی که فرزند شما پیشزمینهای دریافت کرد، ساخت مدارهای الکترونیکی و خلاقانه بسیار آسانتر و سریعتر انجام خواهد شد.
مقاومت
چرا مقاومتها برای LEDها اهمیت دارند؟ شما میتوانید پاسخ این سؤال را اینگونه به کودکان بدهید که چگونه وقتی جریان زیادی به LED وارد میکنید، آسیب میبیند. توضیحات اینچنینی، فهم آنها و اهمیت استفاده از مقاومت در مدار را به خوبی آشکار میسازد.
حلقه بسته
جریان الکتریکی به صورت حلقه بسته از قطب مثبت به سمت قطب منفی باتری منتقل میشود. اگر حلقه از هر طرف باز باشد، نمیتواند جریان را در خود نگه دارد و الکتریسیته متوقف خواهد شد. در زمان بررسی مشکل، اولین جایی که باید در نظر بگیرید، همین بخش است. فرزندان شما میتوانند برای بررسی مشکلات مربوط به مدارها، این بخش را زودتر از سایرین، آموزش ببینند.
قانون اهم
این قانون زمینهساز پیدایش الکترونیک بوده است. قانون اهم میگوید که جریان الکتریکی نسبت معکوس با مقاومت و نسبت مستقیم با ولتاژ دارد. شما میتوانید با زبانی سادهتر به فرزندتان بگویید که وقتی جریان را بیشتر میکنید، ولتاژ نیز افزایش مییابد اما مقاومت کاهش مییابد. بهتر است به فرزندتان بگویید با قانون اهم مقاومت یک مدار را محاسبه نماید.
نکته: اگر اطلاعات زیادی در مورد مفاهیم گفته شده ندارید، منابع آموزشی آنلاین و کتابهای الکترونیکی متنوعی هستند که آنها را توضیح میدهند. ارائه توضیحات پیچیده، حس علاقه و کنجکاوی کودکان را از بین خواهند برد و اینگونه احساس خواهند کرد که الکترونیک سخت است. اطمینان حاصل کنید که همه مفاهیم را با زبانی ساده و ملموس توضیح میدهید تا فرزندانتان بتوانند میان آنها ارتباط برقرار کنند.
4) خرید هویه و کیت لحیمکاری برای آموزش الکترونیک به کودکان
کیت لحیمکاری و لوازمات مربوط به آن به شما اجازه خواهد داد تا مدارهای دائمی بسازید. این کیتها معمولاً یک برد مدار متصل و چندین قطعه لازم دارند تا بتوانید یک مدار دائمی طراحی کنید. این کیتها همچنین، راهکارها و ایدههای ساخت مدار را ارائه خواهند کرد. اگر نمیدانید که چگونه لحیمکاری کنید، میتوانید آموزشهای لازم را از سایتهای مختلف دریافت نمایید.
اگر شما و فرزندتان در حوزه الکترونیک تازهکار و مبتدی هستید، بهتر است یک کیت ساده خریداری کنید و مراحل گفته شده را یکی پس از دیگری طی نمایید. در واقع اگر نمیدانید از کجا شروع کنید، این روش بهترین راهکار برای آموزش الکترونیک به کودکان است.
نکته: اطمینان حاصل کنید که فرزندانتان لحیمکاری را تحت نظارت شما انجام میدهند زیرا هویه بسیار داغ میشود و ممکن است خطرآفرین باشد.
آموزش الکترونیک به کودکان چه سودی برای آنها دارد؟
1) افزایش قدرت یادگیری
مطالعات نشان میدهد که برنامههای درسی که الکترونیک و تکنولوژی را در خود جای دادهاند، کودکان را باسوادتر میکنند. این دو حوزه قدرت یادگیری دانشآموزان را افزایش میدهند. الکترونیک و تکنولوژی سبب میشود کودکان از منطقه امن خود خارج گردند و مطالب جدیدی بیاموزند. یادگیری فناوری، دایره علوم فراگرفته را گسترش داده و فهم کودکان را افزایش میدهد.
2) افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس با آموزش الکترونیک به کودکان
عقبنشینی پس از تجربه شکست بسیار آسانتر از چیره شدن بر آنهاست اما اشتباه کردن و درس گرفتن از آنها، زیبایی یادگیری است. آشنایی با الکترونیک تمامی مهارتهایی که تاکنون به آنها اشاره کردهایم را بهبود میبخشد. اگر فرزند شما بتواند خودش پروژه بسازد، احساس اعتماد به نفس خواهد داشت. به علاوه، یادگیری مهارتهای تازه نیز عزت نفس او را ارتقاء خواهد داد و این احساس را به او منتقل خواهد کرد که میتواند هر کاری را انجام دهد.
3) پرورش خلاقیت با آموزش الکترونیک به کودکان
فطرت کودکان اینگونه است که کنجکاو هستند و دوست دارند چیزهای جدید را تجربه کنند. یادگیری الکترونیک به آنها کمک میکند تا چیزی که میخواهند را بسازند و رؤیاهایشان را به واقعیت تبدیل کنند. مطمئناً کودکان حتی با ساخت یک مدار ساده نیز خوشحال میشوند. آنها احساس دستیابی به یک دستآورد مهم را خواهند داشت. همین اتفاق سبب خواهد شد که علاقه و ایدههای خلاقانه آنها وارد مرحله تازهای بشود.
4) بهبود مهارت حل مسئله با آموزش الکترونیک به کودکان
برخورد کردن به مشکل در زمان یادگیری چیزهای جدید، امری اجتنابناپذیر است. کسانی که مهارت حل مسئله قوی دارند، همواره میتوانند راهکار داشته باشند و مشکلاتشان را حل کنند. اگر میخواهید فرزندتان از این مهارت بهرهمند باشد، آموزش الکترونیک به او میتواند بهترین راهحل به شمار برود. کودکان در زمان یادگیری با موانع و چالشهای زیادی روبهرو میشوند که همین اتفاق آنها را به یک استراتژیست عالی بدل خواهد کرد.
5) بهبود شیوه تفکر منطقی با آموزش الکترونیک به کودکان
تکنولوژی افقهای تازهای را برای یادگیری ترسیم کرده که فراگیری الکترونیک یکی از آنهاست. این مهارت سبب میشود تا فرزند شما بتواند از صفر تا صد هر چیزی را خودش تولید کند و بسازد. او با یادگیری الکترونیک قادر خواهد بود مشکلات را آنالیز کند و برای آنها راهکار بیابد. تمامی این اتفاقات، مهارتهای شناختی و منطقی کودکان را بهبود میبخشند. اگر وقت گذاشتن برای شما سخت است، میتوانید با ابزارهای نوین و جدید درصد پیشرفت و نحوه کار فرزندتان را آنالیز نمایید. آموزش الکترونیک به کودکان آنها را حلال مسائل، متفکر و نوآور خواهد کرد.
جمعبندی
فرقی نمیکند که چه کاری میکنید و یا چگونه به فرزندان خود آموزش میدهید، ایده اصلی این است که به آنها بیاموزید تا خودشان آزمایشات را انجام دهند. این امکان را به کودکان بدهید تا به صورت مستقل چیز یاد بگیرند و ایدههای منحصربفرد ارائه نمایند. همزمانی که کودکان دارند خودشان چیزهای جدید میسازند، اشتیاقشان برای یادگیری بیشتر خواهد شد.