- ابزارآلات و آهنربا
-
ابزارآلات
- ابزار اندازه گیری (مولتیمتر، کولیس و . . .)
- ابزار سوراخکاری (مته، سه نظام، چهار نظام، پنج نظام و . . .)
- ابزار و تجهیزات کار (پیچ گوشتی، انبردست، سیمچین، پنس و . . .)
- برد بورد، فیبر خام و سوراخدار (فیبر مدار چاپی و PCB)
- پیچ و اسپیسر (پیچ و مهره رباتیک و اسپیسر پلاستیکی و فلزی)
- سیم و کابل (سیم افشان، فلت، باندی، کابل شارژ، پرینتر، و . . .)
- لحیمکاری (هویه، نوک هویه، پایه هویه، سیم لحیم، روغن لحیم و . . . )
- منبع تغذیه، باتری و جاباتری (باتری قلمی، نیم قلمی، کتابی و . . . )
-
ابزارآلات
- برد هوشمند
- پرینتر سه بعدی
- رباتیک و پروازی
- ماژول
- قطعات الکترونیک
- کیت الکترونیکی و انواع جعبه
- موتور
- اصناف مختلف
موتور گیربکس زرد
همه میدانیم که برای حرکت کردن ربات، به یک نیروی محرک نیاز داریم؛ نیرویی که وسیلهای به نام موتور آن را تأمین میکند. در میان قطعات رباتیک، موتور گیربکس زرد نیز دقیقاً همین کار را انجام میدهد به طوری که با تأمین انرژی حرکتی مورد نیاز ربات، اجازه جابهجا شدن و حرکت کردن را به او خواهد داد.
فهرست مطالب
طراحی و شکل موتور گیربکس زرد
این محصول مجموعه بهنام رباتیک از دو بخش مهم تشکیل شده است؛ موتور و گیربکس. اما قبل از اینکه بخواهیم در مورد ظاهر موتور زرد گیربکس صحبت کنیم، بد نیست ببینیم دو بخش نامبرده دقیقاً چه هستند و چه کاری انجام میدهند.
موتور
وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به حرکتی یا دَوَرانی، بر عهده موتور است. موتورها دارای انواع متنوعی هستند موتورهای DC و موتورهای براشلس مهمترین و پرمصرفترین موارد به شمار میروند. در این بین، موتورهایی که دور موتور بالاتری دارند، برای رباتهای سرعتی مناسبترند و در رباتهای قدرتی از موتور با دور کمتر استفاده میکنیم.
گیربکس
یکی از وسایل پرکاربرد در رباتها، گیربکسها هستند. گیربکس که به فارسی با عنوان جعبه دنده نیز شناخته میشود، موظف به انتقال نیرو از موتور به چرخها میباشد. همچون موتورها، گیربکسها نیز انواع متنوعی دارند که مهمترین آنها عبارتند از: تک محوره، دو محوره ساده، طرح L یا رایت و . . .
ظاهر موتور گیربکس زرد
موتور زرد گیربکسدار بدنه پلاستیکی دارد که در جلو آن دو پیچ و یک یا دو شفت سفید رنگ به چشم میخورد. در جلو نیز موتور اصلی حضور یافته که تمام انرژی حرکتی را تأمین میکند.
اندازه موتور گیربکس زرد
طول این موتور گیربکس 6.9 سانتیمتر و عرض آن 2.2 سانتیمتر است و طول شفت که میتوان در آن کونیک گذاشت هم 8 میلیمتر میباشد.
انواع موتور گیربکس زرد
موتور گیربکسدار زرد دو نوع A (تک شفت) و B (دو شفت) دارد. نوع دیگری از این موتور جعبه دنده که کج میباشد نیز موتور گیربکسدار زرد نامیده میشود. یک نکته در مورد شیوه نامگذاری این موتور آنکه، دقیقاً پس از A یا B بودن، ضریب قدرت (در ادامه توضیح میدهیم) میآید. برای مثال، 1B120 دو شفت بوده و ضریب قدرت 120 دارد.
اما ضریب قدرت چیست؟
ضریب قدرت، مفهوم برعکس ضریب سرعت موتور است که هر چه مقدار آن بیشتر میشود، بیانگر قدرت زیادتر و سرعت کمتر میباشد. مثلاً، اگر موتور دارای 1000 دور در هر دقیقه را به یک موتور گیربکسدار زرد 1A48 وصل کنید، دور موتور تقسیم بر 48 شده و مقدار دور نهایی و خروجی گیربکس محاسبه میشود. در این مواقع، سرعت موتور کاهش مییابد اما قدرتش بیشتر خواهد شد.
کاربرد موتور گیربکسدار زرد
وزن کم این موتور گیربکس سبب میشود بتوانید از آن در انواع رباتهای آماتور، مبتدی و نیمه حرفهای و همچنین کاردستیها استفاده کنید. به علاوه، رباتهایی که کودکان و دانشآموزان میسازند نیز قادرند به خوبی از این موتور گیربکس بهره ببرند. در این میان، از جمله رباتهایی که میتوانند کاندیدای استفاده از موتور گیربکسدار زرد باشند عبارتند از ربات فوتبالیست و ربات جنگجو.
نحوه کارکرد موتور گیربکسدار زرد
این موتور دو مدل تک شفت و دو شفت دارد. برای اینکه این محصول باعث حرکت شفتهای پلاستیکی گردد، میبایست ولتاژ 3 تا 12 ولت را به پایههای موتور آرمیچر که در انتهای آن قرار دارند، اعمال کنید. البته توجه داشته باشید که با توجه به نوع و طرح ربات، میبایست از موتور گیربکسدار زرد تک شفت و یا موتور گیربکسدار زرد دو شفت بهره ببرید.
تعداد دورهای موتور گیربکسدار زرد
این محصول مجموعه بهنام رباتیک دارای چندین دور و سرعت میباشد که عبارتند از: 30، 80، 120، 240 و 270 دور. هر کدام از این موتورها، با توجه به تعداد دورشان دارای کاربردهای مختلفی هستند.
مشخصات فنی موتور گیربکسدار زرد
جنس | پلاستیک |
رنگ | زرد |
ولتاژ | 6 ولت |
تعداد شفت | 1 ، 2 |
طول شفت | 8 میلیمتر |
طول | 69 میلیمتر |
عرض | 22 میلیمتر |